Doorgaan naar inhoud
Zoeken
Waar bent u naar op zoek?
Bekijk onze veelgestelde vragen.
Menu
Artikel gepubliceerd op 5 april 2024

Trots op ons uitmuntend resultaat HKZ-audit!

Op 19 september 2023 en op 4 april 2024 had Icare Thuisbegeleiding haar HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling Zorgsector) audits. Icare Thuisbegeleiding is een joint venture en valt daarom onder de HKZ certificering van De Trans en van Icare Verzorging en Verpleging. Dit is ook de reden dat wij twee keer per jaar ge-audit worden door een onafhankelijk extern bureau die de kwaliteit van onze zorglevering toetsen.  

Bij deze audits is bureau LRQA betrokken geweest. Zij hebben ons bij beide audits als meer dan goed beoordeeld en daar zijn wij allemaal trots op.  

Audit met een positieve beoordeling zonder minors 

Een vermelding krijgt een organisatie alleen als hun processen en dienstverlening voldoen aan de voorwaarden die door HKZ gesteld zijn. Wij vinden de vermelding belangrijk omdat we hiermee laten zien dat we staan voor kwaliteit: een veilige werkomgeving en kwalitatieve diensteverlening voor onze cliënten De certificaten van De Trans en Icare Verzorging en Verpleging zijn, met tussentijdse audits, drie jaar geldig. Zij tonen aan dat onze organisatie voldoet aan alle voorwaarde dat wij optimale en verantwoorde begeleiding leveren.

Veel onderwerpen hebben we uitstekend op orde zoals ons operationeel en doeltreffend kwaliteitsmanagementsysteem, de interne auditstructuur en de heldere systeembeoordeling. Bij een aantal onderwerpen hebben we alleen enkele aandachtspunten meegekregen. Onder andere over de risico inventarisatie en scholing meldcode voor alle medewerkers. Het is goed dat deze punten naar voren zijn gekomen want zo weten we ook meteen waar we nog extra focus op kunnen leggen om de kwaliteit naar een nog hoger niveau te tillen. De acties hierop zijn ondertussen in gang gezet.