Doorgaan naar inhoud
Zoeken
Waar bent u naar op zoek?
Bekijk onze veelgestelde vragen.
Menu

Jij wilt begeleiding? Dan wil je dit weten 

Neem contact met ons op zodat we met jou kunnen bespreken op welke gebieden je onze hulp kan inzetten.

Neem contact op met het CIZ om te kijken of je in aanmerking komt voor een Wlz-indicatie of wanneer je de aanvraag voor een Wlz-indicatie wilt starten.
Wanneer je al een Wlz-indicatie hebt, kan je direct jouw begeleiding met ons regelen. Neem daarvoor contact met ons op. Tijdens de intake met jou kijken we welke begeleider bij jou past. De klik tussen jou en de begeleider is belangrijk voor de voortgang en het succes van de begeleiding.

Of je in aanmerking komt voor onze begeleiding via Jeugdwet of Wmo is afhankelijk van het beleid van jouw gemeente. Neem daarvoor contact op met je gemeente via de contactgegevens die je vindt op de website van jouw gemeente. Zij zoeken in jouw gemeente een organisatie die jou begeleiding biedt. Je kan vaak zelf ook aangeven dat je via Icare Thuisbegeleiding ondersteuning wilt.

 

Wat kan je verwachten? Klik op onderstaande blokken.

Voordat je met de begeleiding start, krijg je eerst een intakegesprek. De coördinator en/of de ambulant begeleider van het aan jouw gemeente gekoppelde Icare Thuisbegeleiding team komt bij jou thuis.

Soms is het handig dat ook andere (zorg)organisatie(s) uit de omgeving betrokken worden. Dit is altijd na akkoord van jou. Dit kan helpend zijn in een goede start van de begeleiding. Met alle betrokkenen kijken we naar de mogelijkheden om je weer op weg te helpen.

De begeleiding die jij krijgt is persoonlijk en laagdrempelig. En altijd vanuit een begripvolle-, gelijkwaardige- en positieve houding. Denk bijvoorbeeld aan vragen als 'Waar wil je naartoe werken' en 'Waar word jij gelukkig(er) van'. Jullie kijken naar jouw mogelijkheden. Je krijgt handvatten om toe te werken naar een situatie waarbij jij je goed voelt. Zo krijg je meer zelfvertrouwen en wordt het leven weer fijn. 

Begeleiding is vaak maar voor een bepaalde periode nodig, omdat jouw zelfredzaamheid steeds meer toeneemt. Toch kan het leven op een later moment weer lastig zijn en kun je opnieuw niet lekker in je vel komen te zitten. Dan is het fijn om een vangnet te hebben. Daarom kijken we ook hoe jouw omgeving actief en structureel kan ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan familie, mantelzorgers, vrijwilligers in jouw buurt, buurthuizen, sociale werkplaatsen, e.d.

Samen versterken we jouw basis, jouw sociale kring en kijken we naar de mogelijkheden die bij jouw situatie aansluiten. Met als resultaat een handig vangnet in je eigen omgeving waar je op terug kunt vallen wanneer dat nodig is.

Voor het inzetten van ondersteuning en begeleiding kunnen gemeenten een eigen bijdrage aan je vragen. Heb jij een eigen bijdrage, dan hoor je de hoogte hiervan voordat we starten. Zo weet je waar je aan toe bent.

Snel naar
Helpen

Je staat er niet alleen voor

Je kunt ook direct met ons contact opnemen. Wij geven je handvatten voor jouw aanmelding bij jouw gemeente. Op de pagina contact vind je per gemeente het mailadres en telefoonnummer van het Icare Thuisbegeleiding team. Kies jouw gemeente en stuur ons een mail of neem telefonisch contact met ons op.