Doorgaan naar inhoud
Zoeken
Waar bent u naar op zoek?
Bekijk onze veelgestelde vragen.
Menu

Locatie Hoogeveen en De Wolden

Icare Thuisbegeleiding team Hoogeveen en De Wolden is actief in de gemeente Hoogeveen in de plaatsen Elim, Fluitenberg, Hollandscheveld, Nieuweroord, Nieuwlande, Noordscheschut, Pesse, Stuifzand en Tiendeveen. En in de gemeente De Wolden in de plaatsen Ruinen, Ruinerwold, Koekange, de Wijk en Zuidwolde.

Wij bieden passende begeleiding bij cliënten thuis op het gebied van psychische en/of sociale kwetsbaarheid, opvoedondersteuning en aan mensen met een licht verstandelijke beperking, autisme of dementie en statushouders.

Aandachtsgebieden

  • Opvoedondersteuning: begeleiding aan gezinnen, thuiswonende jongeren, zelfstandig wonende (jong)volwassenen. Hierbij kunnen we Video Home Training (VHT) toepassen;
  • Inzet bij mensen waarvan de omgeving aangeeft dat zij ondersteuning nodig hebben, maar dit zelf niet vragen. Dit wordt met name door de omgeving en/of andere instanties als een zorgelijke situatie ervaren;
  • Begeleiding van vluchtelingen of asielzoekers met en zonder status;
  • Begeleiding van mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH) tot een bepaalde mate, anders volgt doorverwijzing naar een gespecialiseerde NAH-hulpinstantie.

Je kunt vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie om te kijken of Icare Thuisbegeleiding voor jou van betekenis kan zijn.


Contactgegevens

Telefoon: 0522 279 627
E-mail: drenthe@icaretbg.nl
Coördinator: Claudia Suttner en Annemarie Hoen
Bereikbaarheid team: maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren.